Cancel Preloader

Welkom bij De Praktijk!

(Voorheen Teun Lemmens Osteopathie en Ron Martens Osteopathie)

De Praktijk Osteopathie is sinds 2022 gevestigd in hartje Beek aan de van Sonsbeecklaan 1a.
Binnen de praktijk functioneren wij altijd als één team. Enthousiaste, altijd vrolijke en competente osteopaten die zorg dragen voor u en uw klachten en/of die van uw kind.
Aandacht, begrip en vakkundigheid staan voor ons centraal. Een optimaal functioneren van lichaam en geest is ons streven.

We stellen ons kort aan u voor:

Teun Lemmens

Osteopaat D.O.

Hallo, mijn naam is Teun, opgegroeid in Beek, fanatiek sporter en reizen is mijn passie.
Al mijn hele leven heb ik een ontzettende affiniteit met het menselijk lichaam, fascinerend hoe alles van binnen met elkaar verbonden is en samenwerkt! Als puber wilde ik al chirurg of patholoog-anatoom worden, zodat ik zowel met mijn handen en met het lichaam bezig zou zijn.

Tijdens mijn topsport handbalcarrière kampte ik met rug en schouderblessures die met reguliere fysiotherapie en doktersbezoeken, noch met medicatie opgelost kon worden. Totdat ik bij de osteopaat terecht kwam! Bij mijn collega en leermeester Ron. Deze behandelde me niet aan mijn schouder en aan mijn rug, maar in mijn buik en rond mijn middenrif!
Ik was natuurlijk sceptisch, maar tegelijk stomverbaasd en ENORM enthousiast toen de behandeling aansloeg. Dit wilde ik ook kunnen!!! Het idee om osteopaat te worden was geboren. Ik heb mijn studie osteopathie gevolgd aan de International Academy of Osteopathy in Gent gevolgd en daar 4,5 jaar gewoond.

Mijn specialisaties zijn: sporters, mede door grote affiniteit met sport; en zuigelingen.

Stan Goossens

Osteopaat D.O. MSc. Ost. Med.

Mijn naam is Stan. Naast mijn passie voor osteopathie vind ik het heerlijk om te genieten
van de natuur, klussen en ben ik regelmatig op en om een voetbalveld te vinden.
De fascinatie voor het menselijk lichaam is er met de paplepel in gegoten.

Van kleins af aan heb ik bij mijn moeder in de praktijk meegelopen
om via deze weg te starten met de opleiding fysiotherapie.
Vanuit deze opleiding ben ik doorgegroeid naar het volgen van de opleiding osteopathie.
Aan de International Academy of Osteopathie heb ik vervolgens mijn Master os Science
in de Osteopathie behaald. Vervolgens ben ik via onze leermeester Ron besmet geraakt
met het virus dat kinder-osteopathie heet.
Deze combi maakt dat ik affiniteit heb ontwikkeld voor het behandelen van pasgeborenen, kinderen en volwassenen.

Stan Goossens

Osteopaat D.O. MSc. Ost. Med.

Mijn naam is Stan, Naast mijn passie osteopathie vind ik het heerlijk om te genieten van de natuur, klussen en ben ik regelmatig op en om een voetbalveld te vinden.

De fascinatie voor het menselijk lichaam is er met de paplepel in gegoten.
Van kleins af aan heb ik bij mijn moeder in de praktijk meegelopen om via deze weg te starten met de opleiding fysiotherapie.
Vanuit deze opleiding ben ik doorgegroeid naar het volgen van de opleiding osteopathie.
Aan de International Academy of Osteopathie heb ik vervolgens mijn Master os Science in de Osteopathie behaald. Vervolgens ben ik via onze leermeester Ron besmet geraakt met het virus dat kinder-osteopathie heet.
Deze combi maakt dat ik affiniteit heb ontwikkeld voor het behandelen van pasgeborenen, kinderen en volwassenen.

Jeroen Kuijs

Osteopaat D.O. MSc. Ost. Med.

Als fanatiek sporter heb ik altijd een interesse gehad in het menselijk lichaam.
Osteopathie bekijkt het hele lichaam en de zoektocht naar de oorzaak van een klacht en niet het symptoom sprak mij als zorgverlener enorm aan!
Hierdoor is mijn belangstelling voor osteopathie gegroeid en ben ik na mijn opleiding tot fysiotherapeut gestart aan de International Academy of Osteopathy (IAO).
Ik heb de Master of Science in Osteopathie na 5 jaar opleiding aan de IAO behaald.


Naast mijn opleiding tot osteopaat ben ik ook afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen.

Deze combinatie zorgt voor een groot scala aan kennis en therapiemogelijkheden die mij helpt bij het behandelen van complexe klachtenbeelden.


Ik richt mij voornamelijk op het behandelen van volwassenen en sporters.

Rik Elissen

Osteopaat D.O. MSc. Ost. Med.

Mijn naam is Rik Elissen, afkomstig uit Neerbeek en tegenwoordig woonachtig in Maastricht.

 

Door mijn verleden in het topsport handbal ben ik regelmatig met blessures in aanraking gekomen. Er waren altijd fysiotherapeuten aanwezig bij trainingen en wedstrijden en hierdoor wist ik al op jonge leeftijd dat ik fysiotherapeut wilde worden.

Toen ik eenmaal met mijn opleiding fysiotherapie bezig was kwam ik, mede door huidig collega Teun Lemmens, al snel in aanraking met de Osteopathie. Ik was meteen gefascineerd door de uitgebreide anatomische kennis van osteopaten en de vele verbanden die er konden gelegd tussen allerlei verschillende weefsels en structuren.

Daarom ben ik meteen na mijn fysiotherapie opleiding gestart met de studie osteopathie aan de International Academy of Osteopathy in Antwerpen. Hier heb ik in 4 jaar mijn Master of Science in de Osteopathie behaald.

 

Ik richt mij voornamelijk op de behandeling van volwassenen en sporters en wil me graag verder specialiseren om in de toekomst ook baby’s te gaan behandelen.

De praktijk Osteopathie

Heeft u één van deze klachten, dan kunnen wij u helpen!
RUG & NEKPROBLEMEN
HOOFDPIJN & MIGRAINE
ORGAAN
KLACHTEN
CHRONISCHE KLACHTEN
GEWRICHTS-PROBLEMEN
SPORTLETSEL & BLESSURES
KINDEREN EN PASGEBORENEN
ONBEGREPEN KLACHTEN
“Osteopathie is een zeer effectieve behandelwijze
bij diverse gezondheidsklachten.”

DE PRAKTIJK OSTEOPATHIE

Veelgestelde vragen over Osteopathie

Omdat wij regelmatig vragen krijgen over Osteopathie hebben wij op deze pagina de meeste gestelde vragen genoteerd inclusief de daarbij behorende antwoorden.

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen van gewrichten, weefsels en bewegingen in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren.

We zien het lichaam als een eenheid. Een goede balans tussen alle verschillende weefsels is noodzakelijk om normaal te kunnen functioneren. Dit proberen we te verkrijgen door het lichaam als een geheel te beschouwen en niet enkel de plaats van de pijn te onderzoeken. We zoeken naar de mogelijke oorzaken van uw klachten, en behandelen deze door middel van zachte technieken, mobilisaties en eventuele manipulaties die over het algemeen door de patiënt als niet pijnlijk ervaren worden.

 

Wanneer u op zoek bent naar een praktijk voor osteopathie is het van belang om te controleren of deze is aangesloten bij het NRO (Nederlands Register Osteopathie)

 

Dat betekent dat de behandelende osteopaten een geaccrediteerde opleiding voltooid hebben.

 

Het is ook belangrijk om te onthouden dat osteopathie complementair is en als zodanig moet worden ingezet in samenwerking met traditionele geneeswijzen. Overleg zo nodig met uw huisarts of neem vrijblijvend contact met ons op of u wellicht baat zou kunnen hebben bij een osteopathische behandeling.

Osteopathie richt zich niet specifiek op één onderdeel van het lichaam, maar op het algemene vermogen van het lichaam om optimaal te functioneren.

Een eerste consult begint altijd met een intakegesprek, onderzoek en behandeling. Hiervoor nemen we zeker een uur de tijd.

Uw klachten en medische geschiedenis worden uitgebreid besproken om een zo goed mogelijk beeld te vormen van u als persoon en uw klachtenbeeld.

Vervolgens onderzoeken we het hele lichaam op bewegingsverliezen. Deze kunnen zich voortdoen in het bewegingsstelsel maar ook in uw orgaanstelsel, schedel en zenuwstelsel.

Na het onderzoek en het vinden van de pijnuitlokkende structuur, brengt de osteopaat de gevonden bewegingsverliezen in kaart en maakt een plan om die structuren die uw klachtenregio kunnen beinvloeden, te gaan behandelen. Indien nodig volgt er nog een safety onderzoek om zo veilig mogelijk te werk te kunnen gaan.

 

De behandeling bestaat uit subtiele fasciale mobilisaties en manipulaties om mobiliteit, doorbloeding en bezenuwing te herstellen. Na de behandeling wordt er besproken op welke termijn u voor een vervolgafspraak dient terug te komen.

Doorgaans kunnen wij heel snel bepalen of we u kunnen helpen of dat er aanvullende onderzoeken gedaan dienen te worden.

Tarieven, vergoeding en het maken van een afspraak vindt u boven in de menubalk.