Wat zien we als baby’s uit balans zijn
- Overmatig huilen, soms onmogelijk te troosten.
- Last van darmkrampjes.
- Vaak spugen.
- Rusteloosheid, veel bewegen en zwaaien met armen en benen.
- Algehele onrust, wat kan leiden tot moeilijk in- of doorslapen.
- Voorkeurshouding en/of afvlakking van de schedel
bij baby’s die uit balans zijn.
Persoonlijke Zorg op Maat: Stem Uw Afspraak Af met Onze Therapeuten
Persoonlijke Zorg op Maat:
Stem Uw Afspraak Af met Onze Therapeuten
Wat zouden mogelijke oorzaken kunnen zijn?
Wat zouden mogelijke oorzaken kunnen zijn?
- Stress vóór de geboorte kan worden veroorzaakt door fysieke problemen bij de moeder, zoals bekkeninstabiliteit, langdurige misselijkheid, vermoeidheid en andere lichamelijke ongemakken.
- Recent onderzoek wijst uit dat de mentale en emotionele stress van de moeder een aanzienlijke invloed heeft op het ongeboren kind. Dit kan variëren van weinig vertrouwen in het aanstaande moederschap tot zorgen over het ongeboren kindje, evenals relatieproblemen.
- Stress tijdens de bevalling kan aanzienlijke gevolgen hebben voor het kind, vooral als de bevalling moeizaam verloopt. Elke onderbreking van het natuurlijke proces tijdens de bevalling kan stress veroorzaken voor de baby, zoals een onvoldoende ontsluiting, een stuitligging, het gebruik van een vacuümpomp, of zelfs een keizersnede.
- Stress na de bevalling kan voortkomen uit problemen zoals moeilijk op gang komen van de voeding, ademhalingsproblemen, of het moeilijk op temperatuur komen direct na de geboorte. Ook de scheiding van de baby van de moeder na de bevalling kan stress en verwarring veroorzaken. Zuigelingen zijn bijzonder gevoelig voor de mentale en emotionele gesteldheid van de moeder na de bevalling, inclusief gevallen van postnatale depressie.
Behandeling aan Huis
Nu Mogelijk bij De Praktijk Osteopathie
om de behandeling van uw zuigeling aan huis te laten plaatsvinden.
Dit om voor u en uw kind een optimale situatie te creëren.
De huisbezoeken worden altijd in overleg en afstemming met desbetreffende therapeut gepland.
Neem contact op voor meer informatie of het plannen van een huisbezoek waar mogelijk.
Persoonlijke Zorg op Maat: Stem Uw Afspraak Af met Onze Therapeuten
Onze aanpak
Tijdens een behandeling gebruikt de osteopaat zeer lichte technieken aan het hoofd en lichaam van de zuigeling. Deze werkwijze is voor een baby aangenaam en volkomen veilig.
Na een behandeling zien wij regelmatig op korte termijn al effect.
Hierdoor zijn 2 a 3 behandeling vaak voldoende voor een blijvend resultaat.
Voorkeurshouding
Een voorkeurshouding wordt vaak gezien bij zuigelingen en is uitstekend met osteopathie te verhelpen. Het heeft vaak te maken met de ligging van het nog ongeboren kind in de baarmoeder. Hiervoor zijn meestal meer dan 3 behandelingen nodig.
Voor een gezonde start en vrolijke groei van baby’s en kinderen.
Stan Goossens
Veelgestelde vragen over Osteopathie
Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen van gewrichten, weefsels en bewegingen in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren.
We zien het lichaam als een eenheid. Een goede balans tussen alle verschillende weefsels is noodzakelijk om normaal te kunnen functioneren. Dit proberen we te verkrijgen door het lichaam als een geheel te beschouwen en niet enkel de plaats van de pijn te onderzoeken. We zoeken naar de mogelijke oorzaken van uw klachten, en behandelen deze door middel van zachte technieken, mobilisaties en eventuele manipulaties die over het algemeen door de patiënt als niet pijnlijk ervaren worden.
Wanneer u op zoek bent naar een praktijk voor osteopathie is het van belang om te controleren of deze is aangesloten bij het NRO (Nederlands Register Osteopathie)
Dat betekent dat de behandelende osteopaten een geaccrediteerde opleiding voltooid hebben.
Het is ook belangrijk om te onthouden dat osteopathie complementair is en als zodanig moet worden ingezet in samenwerking met traditionele geneeswijzen. Overleg zo nodig met uw huisarts of neem vrijblijvend contact met ons op of u wellicht baat zou kunnen hebben bij een osteopathische behandeling.
Osteopathie richt zich niet specifiek op één onderdeel van het lichaam, maar op het algemene vermogen van het lichaam om optimaal te functioneren.
Een eerste consult begint altijd met een intakegesprek, onderzoek en behandeling. Hiervoor nemen we zeker een uur de tijd.
Uw klachten en medische geschiedenis worden uitgebreid besproken om een zo goed mogelijk beeld te vormen van u als persoon en uw klachtenbeeld.
Vervolgens onderzoeken we het hele lichaam op bewegingsverliezen. Deze kunnen zich voortdoen in het bewegingsstelsel maar ook in uw orgaanstelsel, schedel en zenuwstelsel.
Na het onderzoek en het vinden van de pijnuitlokkende structuur, brengt de osteopaat de gevonden bewegingsverliezen in kaart en maakt een plan om die structuren die uw klachtenregio kunnen beinvloeden, te gaan behandelen. Indien nodig volgt er nog een safety onderzoek om zo veilig mogelijk te werk te kunnen gaan.
De behandeling bestaat uit subtiele fasciale mobilisaties en manipulaties om mobiliteit, doorbloeding en bezenuwing te herstellen. Na de behandeling wordt er besproken op welke termijn u voor een vervolgafspraak dient terug te komen.
Doorgaans kunnen wij heel snel bepalen of we u kunnen helpen of dat er aanvullende onderzoeken gedaan dienen te worden.
Tarieven, vergoeding en het maken van een afspraak vindt u boven in de menubalk.